Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Τιμές κατοικιών: Στην Ευρώπη αυξάνονται, στην Ελλάδα ακόμη χάος

Μπορεί η αγορά ακινήτων να κάνει προσπάθειες να βγει από το δεκαετές τούνελ, όμως, θα περάσει καιρός για να ισορροπήσει.


Ετσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το πρώτο τρίμηνο 2018 στην Ελλάδα οι τιμές σημείωσαν οριακή πτώση 0,2% με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ.
Στις χώρες της ΕΕ καταγράφεται αύξηση κατά 4,7% κατά μέσο όρο στις τιμές των κατοικιών έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2017, ενώ στο 4,5% αντιστοιχεί η άνοδος για τις χώρες του ευρώ.
Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, μεταξύ των κρατών μελών οι υψηλότερες αυξήσεις σημειώθηκαν σε ετήσια βάση στην Λετονία (+13,7%), τη Σλοβενία (+13,4%), την Ιρλανδία (+12,3%) και την Πορτογαλία (+12,2%). Στον αντίποδα, πτώση – πέραν της Ελλάδας- σημειώθηκε επίσης σε Σουηδία και Ιταλία αν και οριακή στο 0,4%, όπως και στη Φινλανδία με ένα 0,1%.
Στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΤτΕ, η μείωση των τιμών το α΄ τρίμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017 ήταν οριακή κατά 0,1% για τα καινούρια διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 0,3% για τα παλιά, δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών, αν και, πλέον με δεδομένη την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας τα καινούρια σπίτια είναι ελάχιστα στην αγορά. 

πηγή http://ered.gr/el/content/Times_katoikion_Stin_Europi_auxanontai_stin_Ellada_akomi_chaos/#.W3lKIsJRWUm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΠΕΝ: δεύτερη ευκαιρία για δηλώσεις αυθαιρέτων κατηγορίας 5

  ΥΠΕΝ: δεύτερη ευκαιρία για δηλώσεις αυθαιρέτων κατηγορίας 5 Του Αργύρη Δεμερτζή/ Συνολική και ορθολογική λύση για τα αυθαίρετα της κατηγο...